Kosten delen

Gewoon transparant: voor particulieren hanteren we een uurtarief van € 150,- (excl. 21% BTW). Bij mediation worden deze kosten door beide partijen gedeeld. Meestal 50/50, per partij betaal je dan dus € 75,- (excl. 21% BTW). In onderling overleg kan de verdeling ook anders worden afgesproken (wat dan wordt vastgelegd in de mediationovereenkomt). Bij mediationtrajecten tussen werkgever en werknemer, of besturen en vrijwilligers worden de kosten bijvoorbeeld vaak volledig door de werkgever c.q. stichting gedragen.
Vaak zijn 2 tot 5 gesprekken van een tot twee uur voldoende om een conflict op te lossen, uiteraard sterk afhankelijk van het conflict en de betrokken partijen.
Wordt een conflict via een juridische weg uitgevochten, dan hebben beide partijen over het algemeen ieder de volledige kosten van een eigen advocaat.

Bijkomende kosten

Ook hier weer transparant: Extra kosten die de mediator moet maken om de mediation te begeleiden worden doorberekend, tenzij ze in het uurtarief zijn opgenomen. Ook dit wordt duidelijk in de mediationovereenkomt vastgelegd. Denk hierbij aan eventuele kosten voor een neutrale huurlocatie, wanneer het gesprek niet bij een van de partijen of op het kantoor van de mediator kan plaatsvinden. Ook kosten voor het inschakelen van externe deskundigen zullen worden doorberekend. Uiteraard gebeurt dit pas nadat dit met partijen is afgesproken en het nodig blijkt voor de oplossing van het conflict.

Zakelijke tarieven

En om transparant te blijven: ons standaardtarief voor business mediation is € 250,- (excl. 21% BTW) per uur. Uiteraard is geen enkel conflict standaard. Daarom bieden wij altijd vooraf een vrijblijvende offerte op maat, toegespitst op uw (conflict)situatie.
Bel voor een nadere kennismaking of het maken van een afspraak voor een vrijblijvende intake: 06 20122976. Mailen kan natuurlijk ook: info@rovar.nl.